Dobro došli na OROOK blog: od inženjera, za inženjere!

Zajedno na Kosmaju: prvi tim bilding na OROOK

Nakon nekoliko meseci razdvojenosti i rada na daljinu, desetina Zoom sastananaka i nebrojenih prepiski na Slack-u, došlo je vreme da se OROOK tim ponovo okupi na jednom mestu!

Iako smo navikli na radne uslove koji su i pre proglašenja pandemije bili fleksibilni (te su neki članovi tima često imali priliku da rade od kuće, iz coworking prostora ili omiljenih kafića), razdvojenost i neizvesnost uzrokovani zdravstvenom situacijom uticali su na svakog od nas. 

Baš zato, pozitivnu energiju koju smo zajedno poneli na prvi zajednički tim bilding nije lako opisati. Radovali smo se i ponovnom susretu i mogućnosti brainstorming-a u jedinstvenom ambijentu koji je jedne sunčane subote postao naša konačna destinacija.

Predeo koji ostaje u srcu

Putovanje od Beograda do restorana Kabinet Brewery na Kosmaju, elegantnog, modernog zdanja osmišljenog od strane renomiranog arhitekte Đorđa Geca, bilo je kratko, ali urnebesno (zbog čega neke od kolega s pravom opisuju ovo zajedničko putešestvije kao ekskurziju na kojoj su se najbolje proveli).

Dobro raspoloženje koje nas je celim putem pratilo držalo nas je čitavog dana. Priroda magičnog Kosmaja, prelep ambijent u kome smo se osećali kao kod svoje kuće, bogat asortiman vrhunskih kraft piva i neposrednost i gostoljubivost osoblja ostavili su na sve nas utisak koji se ne zaboravlja.

“Work hard, play hard”

Da li ste imali prilike da čujete za izraz “The team that plays together, stays together”? OROOK je ovu tezu testirao, pa vam iz prve ruke možemo potvrditi da princip igre u timu daje odlične rezultate!

Neverovatno je šta ćete o svojim kolegama saznati ako isprobate neku od igara osmišljenih za timsko upoznavanje. Neko je Rat i mir pročitao prvi put sa svega osam godina, neko je u ranoj mladosti bio glumac u pozorištu, dok su neke od kolega podelile svoje nestašluke i strahove iz detinjstva ili specijalne veštine koje su godinama trenirali da usavrše.

Prvi brainstorming session započeo je nenametljivo i usputno između kolega iz sales i support tima, ali ni ostalima nije trebalo mnogo vremena da se prilagode ovom naletu produktivnosti. Laptop računari su se spontano otvarali jedan za drugim, a počela su i prva ozbiljnija razmatranja nekih važnih poslovnih tema.

Dok je deo marketing tima u razgovoru sa našom grafičkom dizajnerkom radio na vizualima za predstojeću brand awareness kampanju, sales i support tim su kontrolisali važnu dokumentaciju, a ostale kolege su zajednički radile na planiranju predstojećih koraka u vezi sa novopokrenutom sekcijom OROOK platforme namenjenoj majstorima koji rade u građevinarstvu. 

Šta smo naučili od osnivača Kabinet Brewery?

Dok se lupi dlanom o dlan, sati su proleteli i došlo je vreme za ručak, ali i za posebno zanimljiv deo našeg dana u prirodi: Upoznavanje sa Kosarom Dangić Melentijević, suosnivačicom Kabinet Brewery i energičnom preduzetnicom koja je bila naš vodič kroz proizvodni deo pivare.

Ukoliko niste poznali Kosaru, lako ćete je prepoznati ako je u Kabinet restoranu ili na nekom networking-u sretnete. Njena nepresušna pozitivnost, razoružavajući osmeh i neverovatna stručnost i posvećenost projektu koji je pokrenula zajedno sa suprugom Branimirom Melentijevićem čine je svetlim primerom na domaćoj preduzetničkoj sceni.

U razgovoru sa Kosarom, članovi OROOK tima saznali su brojne zanimljivosti o unikatnim recepturama, brendiranju svakog od više desetina ukusa kraft piva koje Kabinet može da ponudi, kao i o osvajanju domaćeg i proboju na strano tržište.

Otvaranje restorana, razvijanje internet prodaje i veliko interesovanje za Kabinet piva van granica naše zemlje samo su neki od brojnih aspekata koji su pospešili uspeh ovog projekta.

Ipak, kako Kosara ističe, bogatstvo izbora jedinstvenih aroma, pažljiva priprema piva od najkvalitetnijih sastojaka iz uvoza i personalizovan pristup kreiranju vizuelnih rešenja za svaku od nalepnica glavni su razlozi zašto su Kabinet piva danas tako cenjena u regionu i van granica Balkana.

Od pašnjaka do naučenjaka na OROOK način

Nakon vrednog rada i uživanja u izvrsnoj hrani, došlo je vreme za mali odmor na prelepoj zelenoj padini u podnožju restorana. Ipak, ne bismo bili to što jesmo (🤓 štreberi, prim. aut.) da i ovu priliku nismo iskoristili produktivno!

Opuštanje i druženje smo “začinili” kratkim vežbama cold calling tehnika, pod budnim okom našeg bliskog saradnika čije su se iskustvo u prodaji i konstruktivne kritike za OROOK tim pokazali posebno dragocenim.

Svuda pođi, kući dođi

Zašto sve što je lepo ima kraj? Zato što svaki novi dan sa sobom nosi  jedan novi početak! Dok sunce lagano zalazi, OROOK tim uživa u ukusnim poslasticama, sumira utiske i pravi planove za početak sledeće radne sedmice.

Povratak kući prolazi u deljenju anegdota sa studija, razmatranju različitih pristupa LinkedIn influensera i planiranju novih, još uzbudljivijih budućih tim bilding aktivnosti. Kako su nam društvene igre posebna strast, nismo odoleli da pre rastanka ne odigramo i nekoliko partija popularne timske zanimacije Cards Against Humanity.

Uz mnoštvo sjajnih utisaka koje smo poneli sa ovog divnog dana, najupečatljiviji je svakako osećaj koji svi delimo: Čak i kada se na neko vreme rastanemo, pravo je zadovoljstvo kada radimo zajedno i jedva čekamo da se uskoro okupimo ponovo! 

Osim što volimo da se družimo i planiramo zajedničke aktivnosti, posebno se radujemo upoznavanju novih kolega i potencijalnih saradnika!  

Ukoliko želite da postanete deo našeg tima i svoje veštinama i iskustvom doprinesete razvoju OROOK platforme, ne časite časa: Prijavite se na otvoren konkurs za poziciju Client Service Manager!

Biće nam zadovoljstvo da se upoznamo!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *