Dobro došli na OROOK blog: od inženjera, za inženjere!

Sa GAT-om do energije i blistave karijere u građevinarstvu

Nakon skoro tri decenije od osnivanja, kompanija GAT može se pohvaliti izazito uspešnim razvojnim putem. Sa 400 zaposlenih, preko 140 vozila i više od 360 realizovanih projekata, ova firma sa poslovnim jedinicama u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Banjaluci ambiciozno grabi napred.

GAT zauzima jednu od vodećih pozicija u sferi građevinarstva, elektrike i mašinstva u regionu. Osnovne delatnosti preduzeća uključuju izvođenje elektromontažnih i građevinskih radova, trgovinu električnom opremom i materijalima i proizvodnju električne opreme. 

U zadovoljne partnere ove uspešne firme danas se ubrajaju Elektroprivreda Srbije, Železnice Srbije, NIS, Ministarstvo privrede RS, Banca Intesa i mnoge druge kompanije i institucije.

Savremena oprema, savesno postupanje i poslovanje u skladu sa standardima

Kompanija GAT se svojim rezultatima istakla kao pouzdan i stručan izvođač svih vrsta građevinskih radova. Lidersku poziciju u građevinarstvu obezbedili su i odgovornim postupanjem i savesnim poslovanjem, završavanjem projekata u zadatim rokovima, kao i stručnošću zaposlenih i upotrebom najsavremenijih materijala i industrijske mehanizacije.

Za obavljanje poslovnih delatnosti GAT koristi sopstveni poslovni i skladišni prostor, a poseduje i vozni park sa više od 140 teretnih i putničkih vozila. Uz to, GAT radove izvodi sa 20 spostvenih građevinskih mašina, dok uz elektro, mašinsku i bravarsku radionicu poseduje i najsavremeniji hardver i softver.

Kompanija GAT posebnu pažnju posvećuje kvalitetu, što najbolje potvrđuje i sertifikat ISO 9001, dobijen za oblasti bezbednost, zdravlje i zaštita na radu, zaštita životne sredine, bezbednost informacija i energetski menadžment.

Čelnici kompanije posebno su ponosni na odlične odnose sa dobavljačima koji se nalaze u vrhu svetskih i domaćih proizvođača elektroopreme i elektromaterijala (Schneider Electric, OEZ, Siemens, Toshiba, General Electric, Philips, ETI, Fabrika Kablova Zaječar, Končar i mnogi drugi).

Sektori, ekspertiza i usluge

Elektro, građevinski i mašinski sektor kompanije GAT predstavljaju najbolje primere mogućnosti, dometa i poslovnih kapaciteta ove organizacije.

Elektro sektor odgovoran je za pružanje celovitih rešenja u oblasti snabdevanja električnom energijom i do sada je učestvovao na realizaciji više od stotine projekata. U saradnji sa ostalim sektorima kompanije, elektro sektor spreman je da ponudi rešenja i usluge u oblastima proizvodnje razvodnih postrojenja, trafostanica, dalekovoda i nadzemnih mreža, podzemnih vodova i mernih mesta i priključaka. 

Delatnosti građevinskog sektora danas su u prvom redu izvođenje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, kao i elektro i mašinskih instalacija i instalacija vodovoda i kanalizacije u stambenim, poslovnim i industrijskim objektima. Oblasti poslovanja koje se u ovom sektoru posebno izdvajaju su izgradnja, rekonstrukcija i rad na industrijskim objektima.

Mašinski sektor kompanije odlikuju pouzdani i kvalitetni sistemi i mehanizacija za izradu različitih vrsta radova. Cinkovanje metalnih površina sa projektovanjem, izradom i montažom čeličnih konstrukcija za objekte svih namena predstavljaju osnovne delatnosti mašinskog sektora.

Prodaja i distrubucija opreme predstavlja najstariju delatnost kompanije GAT, znatno obogaćenu tokom decenija postojanja firme. Sa širenjem prodajne mreže i asortimana, uvedene su i usluge ugradnje, puštanja u rad i održavanja opreme.

GAT iz godine u godinu proširuje poslovne aktivnosti, a danas kontinuirano pruža kvalitetne usluge izgradnje kompletnih objekata po principu ‚‚klјuč u ruke”, sa integrisanim elektro, građevinski i mašinski radovi. Na ovaj način, kompanija je u stanju da za svoje klijente obezbei sve od idejnog rešenja do puštanja objekta u rad.

U skorijoj prošlosti kompanija je započela i širenje svog delovanja na oblasti automatizacije i upravljanja industrijskim procesima.

Za širenje GAT tima najzaslužniji su ulaganje u zaposlene i razvijena organizaciona struktura

Sa neprestanim razvojem kompanije, proširivanjem delatnosti i povećanjem obima posla, u kompaniji GAT se često javlja potreba za proširenjem kadrova različitih profila.

Kompanija obezbeđuje podršku svim zaposlenima i rado ulaže u njihov razvoj i unapređenje profesionalnih znanja i veština. Osim visokoobrazovanog kadra, GAT zapošljava i veliki broj kvalifikovanih izvršilaca oblastima elektromontaže i elektroinstalacija, kao i iskusne tehničare, varioce, bravare, zidare, tesare, stolare, keramičare.

Stručnost, posvećenost i entuzijazam, kako iz kompanije naglašavaju, osnovne su osobine svakog zaposlenog u GAT-u.

Izazovni projekti predstavljaju ponos GAT tima

Broj projekata u čijoj je realizaciji učestvovala kompanija GAT raste iz meseca u mesec. Samo neki od najvažnijih, koje iz kompanije posebno izdvajaju, predstavljaju izgradnja studentskog doma Evropa kolegijum u Novom Sadu i rekonstrukcije Doma zdravlja u Nišu, Galerije Matice srpske u Novom Sadu i zgrade srednje elektrotehničke škole Mihajlo Pupin u Novom Sadu.

Rekonstruisano zdanje Galerije Matice srpske (izvor: galerijamaticesrpske.rs)

Nakon dostavljanja najbolje ponude na tenderu za izgradnju novog stadiona Dubočica u Leskovcu, sa kompanijom GAT sklopljen je ugovor o izvođenju najavljenih radova. Radovi na objektu po planu će biti izvedeni u tri faze. Izgradnja stadiona sa parkingom biće prva od njih, a slediće je podizanje sportskog objekta uslužnog karaktera i izgradnja sportskog objekta sa pratećim administrativnim i edukativnim sadržajem.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *