Dobro došli na OROOK blog: od inženjera, za inženjere!

Karijera u Wurth d.o.o. Beograd: uspeh kroz individualni pristup i zajedništvo

Wurth je kompanija koja je u Srbiji prisutna od 1996. godine, kada je Wurth d.o.o. Beograd otvorena kao deo poznate istoimene Grupe iz Nemačke. Direktna prodaja na terenu, telefonska prodaja, mreža veleprodajnih objekata i e-shop su kanali komunikacije sa više od 17 hiljada aktivnih poslovnih partnera u Srbiji.

Wurth na domaćem tržištu aktivno promoviše partnerski odnos prema svojim kupcima. Kompanija je tržišni lider spreman da ponudi kvalitetne proizvode i rešenja poput ručnih, elektro i pneumatskih alata, proizvoda za obradu materijala, zavarivanje, kao i tehničku hemiju i opremu za ličnu zaštitu. Kompanija klijentima obezbeđuje i širok asortiman vijaka i drugih artikala po DIN standardu.

Iza dvadesetpetogodišnjeg uspeha firme stoje individualna korporativna filozofija i zajedničke vrednosti koje se poštuju kako u matičnoj kompaniji u Nemačkoj, tako i u svakoj od preko 400 ćerka-firmi širom sveta.

Čovek kao centar poslovnih aktivnosti

Broj zaposlenih je u srpskom ogranku firme tokom 25 godina poslovanja znatno porastao. Umesto dva zaposlena koji su kompaniji postavili temelje, u Wurth d.o.o. Beograd danas radi više od 300 zaposlenih, kojima se skoro svakodnevno pridružuju i nove kolege.

Kako iz kompanije s ponosom objašnjavaju, Wurth u sam centar poslovnih aktivnosti stavlja čoveka. Radoznali, dinamični tim s entuzijazmom pokreće nove i održava postojeće pojekte, a od zaposlenih se očekuje posvećenost poslu, kao i kompaniji u celini. 

“Verujemo da je lepše i lakše raditi uz osmeh” jedna je od krilatica predstavnika firme, koji svesrdno rade na motivisanju zaposlenih da budu spremni na nove izazove. Ostvarivanje postavljenih ciljeva uvek se nagrađuje, a resursi se nesebično ulažu i u edukaciju i napredovanje stručnog kadra.

Zdrava kompanijska kultura počiva na uverenju da autonomija u radu podstiče kreativnost i obezbeđuje prostor za realizaciju ličnih ideja. Iz tog razloga, svaki Wurth-ov zaposleni uz posao dobija i određenu količinu autonomije, u skladu sa principom što veći uspeh, to veća sloboda. Ovaj princip, uz dobru organizaciju posla, zaposlenima znatno olakšava balansiranje između poslovnog i privatnog života, što stručnjaci u Wurth timu posebno cene.

Udobno, prijatno i stimulativno radno okruženje

Bilo da radite u sektoru prodaje ili nekoj od unutrašnjih službi, kao zaposleni kompanije Wurth iskusićete rad u prijateljskom okruženju i uz pogodnosti osmišljene da pokažu brigu firme prema svom kadru.

Kako se edukaciji timova posvećuje posebna pažnja, svaki novi član može očekivati benefite koji će omogućiti brz lični i profesionalni razvoj:

  • Treninzi/obuke koje kompanija organizuje pokrivaju gotovo sve što je potrebno za konkretne pozicije;
  • Obuke o proizvodima i procesima firme samo su jedan deo u procesu integracije novih članova, a održavaju se u modernom Würth trening centru, koji ima regionalni karakter i uz prisustvo vrhunskih specijalista kao predavača;
  • WBA – Wurth Business Academy osnovana je od strane Grupe sa idejom da najtalentovanije i uspešnije zaposlene dodatno razvija i edukuje kroz različite specijalističke kurseve i programe.

Sektori u okviru kompanije Würth Srbija

Kao „prvi među jednakima”, sektor Prodaja zauzima centralno mesto u razgranatoj organizaciji firme i u sebi okuplja najveći broj zaposlenih.

Prodaja je aktivnost koja se u Wurth-u voli i posmatra kao pozitivna i važna delatnost. Prodajni timovi su primarno orijentisani na potrebe klijenata, verujući da svaki kupac zaslužuje izbalansiran, individualan tretman.

Timovi unutrašnjih službi kompanije tu su da pruže podršku prodaji kroz specijalizovane aktivnosti sledećih sektora:

  • Marketing,
  • BI & IT,
  • Korisnička podrška,
  • Sektor nabavki,
  • Logistika,
  • Finansije i
  • HR.

Neke od primarnih kompanijskih vrednosti (uz kreativnost, slobodu, pozdanost i pružanje povratnih informacija) su i orijentacija na ciljeve i orijentacija na rezultate. Kompanija rado stimuliše zaposlene da budu inovativni, argumentuju svoje mišljenje i predstavljaju ideje kako bi klijentima i kompaniji doneli novu vrednost.

Pažnja se posvećuje i unapređivanju efikasnosti svih važnih procesa, sa ciljem da se minimizuje teret birokratije i obezbedi bolja produktivnost u radu.

Karijera u kompaniji Wurth

Zainteresovani ste da se pridružite dinamičnom timu koji postavlja standarde na poljima prodaje i razvoja zaposlenih?

Bez obzira na to da li je Vaš obrazovni profil trenutno tražen ili ne, budite slobodni da kompaniji predstavite svoje veštine i iskustvo putem personalizovane poruke na sajtu Wurth do.o. Beograd. Ako se tom prilikom istaknete, otvarujete mogućnost buduće saradnje koja može znatno unaprediti Vašu karijeru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *