Dobro došli na OROOK blog: od inženjera, za inženjere!

Ko su OROOK Picks i zašto su važni?

Potraga za dobrim poslovima i stručnim i pouzdanim radnim kadrom u građevinarstvu retko je jednostavan i efikasan proces. Između nespecijalizovanih platformi za oglašavanje svih vrsta poslova, često neuspešne potrage za usmenim preporukama i objavljivanja informacija na društvenim mrežama, često se utroši više vremena nego što je to isplativo, kako za profesionalce iz struke, tako i za kompanije u građevinskom sektoru.

Imajući u vidu sve izazove sa kojima se industrija susreće kada je u pitanju zapošljavanje, kreirali smo OROOK, platformu čiji je cilj da na sve pomenute izazove odgovori na najbolji mogući način, olakšavajući proces prepoznavanja i komunikacije između kompanija i stručnjaka sličnih zahteva, potreba, preferencija.

Kako OROOK platforma funkcioniše?

Popunjavanjem profesionalnog profila na OROOK-u, stručnjaci iz oblasti građevinarstva u prilici su da brzo i jednostavno kreiraju svoju detaljnu “OROOK biografiju”. Osim klasičnog CV-ja, profesionalni OROOK profil sadrži i sve podatke o radnom iskustvu, obrazovanju, ali i specifičnim potrebama i profesionalnim ciljevima kandidata.

S druge strane, kompanije koje otvorene pozicije oglašavaju na OROOK platformi mogu kreirati pregledne i veoma detaljne oglase. Korišćenjem pripremljenih obrazaca i menija, predstavnik kompanije može brzo i lako uneti sve bitne stavke vezane za otvorenu poziciju, uključujući i specifične veštine koje se od kandidata očekuju, poznavanje softverskih alata, tip zaposlenja, i mnoge druge bitne aspekte.

Jednostavnost korišćenja OROOK-a, preglednost i detaljnost svih podataka, kao i činjenica da je platforma specijalizovana za sektor građevinarstva predstavljaju značajnu inovaciju u odnosu na sve druge metode zapošljavanja u industriji.

Ko su OROOK PICKS?

Preglednost i jednostavnost korišćenja platforme štede mnogo vremena i drugih resursa: Kompanijama je omogućeno da za kratko vreme, pregledom isključivo relevantnih prijava, dođu do odgovarajućih kandidata, a profesionalcima da neposredno i u svega jednom kliku apliciraju na poslove koji odgovaraju njihovim preferencijama.

Ipak, za mnoge građevinske firme čak i pregledanje relevantnih prijava, ukoliko ih ima veliki broj, često može predstavljati utrošak vremena kakav je teško priuštiti. Svaka biografija je drugačija, pa ih je često teško efikasno međusobno uporediti. Zar ne bi bilo jednostavnije i efikasnije kada bi sve prijave bile uniformne i lako uporedive, uz mogućnost da sadržajem oglasa u prvom redu privučete one kandidate koji bi bili idealni za poziciju koju nudite, kako veštinama i iskustvom, tako i odnosom prema poslu?

Takođe, kako istovremeno aktivirati adekvatne kandidate koji ne traže posao, odnosno one koji nemaju običaj da često pregledaju oglašene pozicije na platformi?

OROOK PICKS je jedinstvena funkcionalnost osmišljena sa ciljem da odgovori na sve ove izazove i procese zapošljavanja učini još efikasnijim i preciznijim. Uz pomoć specijalnog algoritma, OROOK omogućava automatsko prepoznavanje i povezivanje profesionalaca i kompanija čije se veštine i iskustvo, odnosno propozicije oglasa za otvorenu poziciju savršeno uklapaju jedno uz drugo.

OROOK Picks iz ugla profesionalca

OROOK PICKS, iako je u pitanju funkcionalnost prvenstveno namenjena kompanijama, veoma je koristan i za profesionalce prijavljene na platformi. 

Ukoliko niste u aktivnoj potrazi za poslom, može se dogoditi da propustite neke od sjajnih poslovnih prilika koje Vas čekaju na oglasnom prostoru OROOK-a. Ipak, nemate razloga za brigu.

Osim redovnih obaveštenja koja na Vaš mail šaljemo da Vas obavestimo o novim otvorenim pozicijama, dobro je znati da, ukoliko Vas algoritam prepozna kao OROOK PICKS kandidata za neku od njih, dobićete email obaveštenja (specijalan OROOK INVITE) sa ponudom da se, ukoliko ste zainteresovani, prijavite na konkurs.

Ukoliko odlučite da ovakav poziv na platformi ipak odbijete, to neće uticati na Vaš profil niti odnose sa ponuđačima poslova. Takođe, Vaš profil će u celosti moći da pogledaju samo one kompanije na čije ste se oglase prijavili, odnosno čiji ste poziv na intervju lično prihvatili.

OROOK PICKS iz ugla kompanije

Ukoliko predstavljate kompaniju čiji oglas objavljujete, OROOK PICKS funkcionalnost biće Vam dostupna kao jedna od pogodnosti Standard, odnosno Premium paketa usluga. To znači da će ova opcija za Vašu kompaniju biti automatski aktivirana po uplati odgovarajućeg paketa.

U okviru Standard paketa, uz objavljivanje Vašeg oglasa na OROOK platformi i profilima na društvenim mrežama, platforma će automatski za Vas iz široke baze profesionalaca filtrirati do 6 stručnjaka čiji profili predstavljaju najbolji “match” za kriterijume navedene u oglasu.

Po uspešnom prepoznavanju kandidata koji bi bili najbolji izbor za Vašu kompaniju, svakom od OROOK PICKS kandidata možete poslati poziv na prijavu za Vašu oglašenu poziciju.

U okviru Premium paketa, uz niz drugih pogodnosti, platforma će za Vas filtrirati i automatski pozivati do 9 OROOK PICKS kandidata sve dok najmanje jedan od njih ne bude zainteresovan za poziciju koju Vaša kompanija oglašava.

Za kompanije, OROOK PICKS predstavlja funkcionalnost bez premca: U potragu za idealnim kandidatom uložićete manje vremena i novca nego do sada, a rezultati će biti pouzdaniji i brže dostupni.

Uštedite dragoceno vreme, novac i energiju uz specijalizovane usluge OROOK platforme

Bilo da se sa OROOK-om upoznajete kao stručnjak koji gradi karijeru ili u ime kompanije koja posluje u građevinarstvu, naš tim je tu da Vam poželi dobrodošlicu! 

Od nedoumica vezanih za kreiranja profila i korišćenje svih funkcionalnosti do specifičnih upita, tu smo da odgovorimo na svako pitanje i pružimo Vam podršku u stvaranju dugoročnih poslovnih kontakata. Naš cilj je da omogućimo efikasnije, transparentnije i direktnije informisanje o odgovarajućim poslovnim prilikama, kao i povezivanje sa iskusnim, odgovornim profesionalcima iz struke.

Dobro došli na OROOK: Od inženjera, za inženjere!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *