Dobro došli na OROOK blog: od inženjera, za inženjere!

Grupa ljudi na razgovoru za posao

Kako da odgovorite na najčešća pitanja na razgovoru za posao

Dobili ste poziv na intervju za posao na koji ste konkurisali. Zakazano je vreme, datum i mesto održavanja intervjua. U pozivu ćete verovatno dobiti i ime i funkciju osobe ili osoba sa kojima ćete razgovarati kao i vreme trajanja intervjua. Dakle, imate određene informacije, ali ne znate kako izgleda intervju i koja su najčešća pitanja na razgovoru za posao koja možete da očekujete.

Kako bismo Vam olakšali pripremu, sastavili smo spisak najčešćih pitanja na razgovoru za posao i kako da odgovorite na njih.

Najčešća pitanja na razgovoru za posao

Činjenica je da od pozicije za koju ste se prijavili, Vašeg CV-ja i iskustva, ali i od kompanije u kojoj aplicirate zavise i sama pitanja. Najčešća pitanja na razgovoru za posao su opšta pitanja koja se postavljaju na svakom intervjuu bez obzira koje ste struke. 

Takođe, možete očekivati i pitanja za dodatnu procenu Vaše ličnosti, veština, znanja i dosadašnjeg radnog iskustva.

Koja su najčešća pitanja na razgovoru za posao

Iako Vam niko ne može sa sigurnošću reći sva pitanja na razgovoru za posao možete biti spremni na određeni broj pitanja koja će Vam najverovatnije postaviti:

  • Zašto ste se odlučili za našu firmu ili zašto želite da radite kod nas?
  • Šta očekujete da se radi na poziciji za koju ste se prijavili?
  • Zašto ste napustili prethodnu kompaniju ili zašto želite da napustite kompaniju u kojoj trenutno radite?
  • Koje je najveće dostignuće na koje ste ponosni u svojoj dosadašnjoj karijeri?
  • Koji je najteži problem koji ste rešili i kako?
  • Koji su najskoriji projekti na kojima ste radili?
  •  Da li Vam više odgovara samostalni rad ili rad u timu?
  • Šta je Vaša najveća prednost, a šta mana?
  • Da li biste bili pristali na prekovremeni rad?
  • Koje osobine smatrate da uspešan inženjer danas treba da ima?
Pitanja na razgovoru za posao vezana su za informacije iz CV-a

Zašto želite da radite kod nas?

Pitanje može da glasi i zašto ste se odlučili za našu kompaniju i postavlja se kako bi kandidat pokazao šta zna o samoj kompaniji.

Pogledajte vebsajt ili profil kompanije na OROOK platformi, kao i sve povezane vesti i informacije koje su dostupne na internetu. Takođe, utiske o kompanijskoj kulturi možete dobiti i od osobe koja je ranije radila ili trenutno radi u toj kompaniji.

Pronađite šta Vas motiviše za rad u toj kompaniji. Navedite razloge poput mogućnosti za usavršavanje, rada na izazovnim projektima i slično. Ukoliko se u kompanijskoj kulturi, viziji i misiji neke vrednosti poklapaju sa Vašim ličnim vrednostima, navedite ih.

Šta očekujete da se radi na poziciji za koju aplicirate?

Najčešća pitanja na razgovoru za posao orijentisana su ka tome da procene koliko ste zainteresovani i koliko poznajete procese rada. Ukoliko Vam ovo pitanje ne postave, postavite ga Vi. 

Možete ga preformulisati u pitanje šta bi podrazumevale Vaše svakodnevne aktivnosti ili šta se očekuje da postignete u nekom određenom periodu, npr. “za 6 meseci”.

Zašto ste napustili prethodnu kompaniju ili zašto želite da napustite kompaniju u kojoj trenutno radite?

Ovo može zvučati kao trik pitanje. Naići ćete na sagovornike koji bi rado čuli nešto negativno o svojoj konkurenciji ili bar potvrdu da je njihova kompanija bolja. Možete odgovoriti da smatrate da ste tamo ostvarili svoj maksimum ili da želite da budete deo većih ili izazovnijih projekata.

Ukoliko ste imali pauze u karijeri odgovorite iskreno. Razlozi mogu biti različiti, a odgovor preusmerite na to kako ste to vreme iskoristili i da li ste se na neki način profesionalno usavršavali.

Ukoliko ste često menjali poslove, navedite koji su bili razlozi za to. Građevinska industrija je dinamična i česta su angažovanja po projektu, pa je normalno da nakon završetka jednog projekta, inženjer pređe na sledeći u nekoj drugoj firmi.  

Koje je Vaše najveće dostignuće na koje ste ponosni u karijeri?

Ovo pitanje spada u najčešća pitanja na razgovoru za posao koja daju mogućnost kandidatu da se predstavi u najboljem mogućem svetlu. Regruteri će u CV-ju imati ovaj podatak, ali nije loše podsetiti ih.

Ne brinite, čak i da ste upravo završili fakultet ne znači da ne možete da odgovorite na ovo pitanje –  navedite situacije tokom fakulteta ili prakse u kojima ste se dobro pokazali. Ukoliko imate radnog iskustva, navedite uspešan projekat ili situaciju koji dobro opisuju kako ste primenili svoje dosadašnje znanje i iskustvo.

Koji su najskoriji projekti na kojima ste radili?

Verovatno ste ovo već spomenuli u Vašoj radnoj biografiji, s toga u razgovoru možete detaljnije objasniti po čemu su ovi projekti bili posebni ili izazovni i kakva je bila Vaša uloga.

Na razgovoru za posao pitanja postavljaju obe strane

Koji je najveći problem koji ste uspešno rešili i kako?

Još jedno od pitanja na razgovoru za posao koje treba da pokaže Vaše iskustvo, način razmišljanja i snalaženja u kriznim situacijama, kada stvari ne idu kako je planirano, što je u građevini često. 

Ukoliko je rešavanje problema ujedno i ono na šta ste najviše ponosni, iskoristite da kroz odgovore ispričate priču ističući Vaš doprinos.

Da li se bolje snalazite u timu ili volite da radite samostalno?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od kompanije i pozicije za koju aplicirate. U današnjem radnom okruženju neophodna je i samostalnost u radu, ali i spremnost za rad u manjim ili većim timovima.

Uz ovakvo pitanje može uslediti i pitanje vezano za to kako rešavate situaciju kada se ne slažete sa rešenjem koje imaju kolege ili smatrate da Vaš nadređeni greši. Komunikacija sa drugima, spremnost da se saslušaju i uvaže tuđa mišljenja, prihvati ili da kritika ili sugestija danas su ključni u uspešnom poslovanju bez obzira kojoj struci pripadate.

Šta je Vaša najveća prednost, a šta mana?

Istaknite vrline koje se poklapaju sa vrednostima i kulturom unutar kompanije. Ukoliko je u opisu pozicije navedeno šta se traži od osobe koja aplicira, iskoristite te podatke.

Kada se radi o manama, budite otvoreni i spomenite one koje bi mogle da utiču na posao, ali naglasite da na njima radite. Svaki iskren odgovor je bolji od standardne fraze “ja sam perfekcionista”.   

Na razgovoru za posao pitanja mogu da postavljaju više osoba

Zaključak – najčešća pitanja na razgovoru za posao

Razgovor za posao omogućava regruteru da Vas bolje upozna i stekne uvid u to da li ste odgovarajući kandidat za kompaniju. Ne zaboravite da da iskoristite priliku da i Vi postavite pitanja koja se tiču kompanijske kulture, organizacije posla ili detalja vezanih za poziciju koji nisu pomenuti tokom intervjua. 

Najbolji savet je da se pre intervjua dobro pripremite, upoznate kompaniju i kontaktirate nekog zaposlenog za više detalja. 

OROOK tim je istražio koja se pitanja najčešće postavljaju inženjerima tokom intervjua i kako da na njih odgovorite. Na Vama je da budete otvoreni prema sebi kako biste znali šta možete da istaknete tokom razgovora, a na čemu morate da poradite. 

Samo hrabro i srećno na razgovoru za posao!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *